Шумен е единадесетият по големина град в България. Разположен е в североизточната част на страната, има богата история и красива природа. За да се насладите напълно на всичко, което градът предлага, е важно да намерите подходящо място за нощувка. Хотелите в централната част на Шумен са отличен избор за туристи, които търсят комфортно и удобно място за настаняване в близост до главните туристически атракции. Днес ви споделяме 3 основни причини защо да изберете хотел в Шумен център за своя престой.

Отсядането в хотел на центъра ви гарантира близост до множество забележителности

Съветваме ви да не планирате еднодневна разходка до града. Препоръчваме ви поне две нощувки в Шумен, за да опознаете както популярните места в града, така и тези в района. Отсядайки в хотел до центъра си гарантирате многобройни възможности за разходки. Може да разгледате както центъра на града, така и забележителности във или около Шумен. 

Културни и исторически съкровища като Паметникът на Свободата и Регионалния исторически музей ще бъдат на пешеходно разстояние (на 500-650 м). Може да изберете да посетите и разположения по-далеч паметник “Създатели на българската държава”, открит по случай 1300-годишнина от създаването на България. При всички положения, престой в централната част на града ви осигурява удобен и лесен достъп до голяма част от шуменските културно-исторически богатства.

двойка на разходка в Шумен

Хотелите в центъра на Шумен обещават на своите гости уютна и комфортна обстановка

Независимо дали пътувате самостоятелно, с приятели или семейството си, хотел в центъра може да се окаже идеалното решение. Разбира се, различните места за настаняване предлагат различни удобства и услуги, но може да сте спокойни, че ако отседнете в хотел на центъра, няма да ви липсва нищо. 

Голяма част от хотелите предлагат настаняване в комфортни и уютни стаи, оборудвани с всичко необходимо за приятен престой. Любезен персонал ще бъде на ваше разположение с ценни препоръки кои места си струва да видите. Освен това немалко от хотелите осигуряват допълнителни услуги като безплатен интернет (Wi-Fi) и безплатен паркинг. Някои може да предлагат допълнителни удобства като спа център и ресторант, но ако сте избрали хотел в Шумен център, ще сте близо до множество заведения и ще може да похапнете навън.

Престоят в хотел до центъра ви дава възможност да сте близо до заведения и развлечения

Може да изпиете чаша ароматно кафе за добро начало на деня, да похапнете засищаща закуска или да изберете да седнете в ресторант за обяд или вечеря. В централната част на Шумен има немалко ресторанти и заведения. В менюто им ще намерите както традиционни български ястия, така и по-модерни предложения. Вкусната храна е неизменна част от всяко пътешествие и екскурзия, така че не пропускайте да опитате какво предлагат заведенията в Шумен.

 Съветваме ви, когато планирате своето посещение, да проверите и какви събития ще се провеждат в района. Може вашата визита в Шумен да съвпада с изложба, фестивал или друго интересно мероприятие в Шуменския край. Така ще съчетаете отдих и разходки с култура и престоят ви ще бъде още по-вълнуващ. 

обяд - салата и вино

Как да изберете най-добрата оферта? 

Определете с какви удобства желаете да разполага хотелът. Преценете дали ваш приоритет е да има изхранване, възможност за свободно паркиране в района или нещо друго. След това проверете наличност за желаните от вас дати. Не забравяйте да проверите за актуални оферти и намаления. Някои хотели предлагат специални оферти за определени периоди от годината или за дългосрочен престой, така че проверете за подобни промоции. А ако сте любопитни какво споделят други гости за престоя си, прочетете отзиви и вижте какъв е рейтингът на хотела в социалните мрежи. 

В обобщение ще кажем, че когато планирате посещение на град Шумен, е важно да изберете такова място за настаняване, което ще ви предостави комфорт и лесен достъп до всичко, което градът предлага. Един от най-добрите избори е хотел в центъра. Ще ви очакваме в хотел Централ, на самата главна улица на града. Предлагаме целогодишна отстъпка за резервации, направени през нашия сайт, и ви посрещаме в  комфортна и уютна обстановка. Шумен без съмнение има какво да ви предложи, ако сте ценители на историята. 

12.02 - 18.02.2024г.

Свети Валентин 

3 нощувки на ценaта на 2

Закуска в леглото и вино

15% отстъпка в ресторант Замъка

15% отстъпка за директни резервации през уебсайта

Целогодишна отстъпка за всички резервации през нашия сайт

15% ОТСТЪПКА
Call Now Button